Terug naar site

RTV Noord: Appingedam geeft groen licht voor bouw schoolcampus

16-4-2020

· In de media,Bouw,Algemeen

De raad van Appingedam ging donderdagavond unaniem akkoord met de plannen voor de nieuwe scholencampus in Appingedam. De campus komt op de plek van het voormalige verpleeghuis Solwerd.

Op de campus komen drie middelbare scholen van het Eemsdeltacollege en een locatie van het Noorderpoort. Er is plek voor in totaal 1.700 leerlingen.

 

Zes gebouwen

De huidige gebouwen van deze scholen zijn niet aardbevingsbestendig en te groot voor het aantal leerlingen. Aangezien de NAM en het Rijk meebetalen, grepen scholen en gemeenten de kans om een nieuwe campus te bouwen.

De Eemsdelta-campus bestaat uit zes gebouwen rondom een gezamenlijk plein. De vier scholen krijgen elk een eigen gebouw. Daarnaast komt er een sporthal en een ruimte voor praktijklessen.

 

41 miljoen euro

Een groot deel van het voormalige verpleeghuis is inmiddels gesloopt. De zusterflat gaat naar verwachting volgende maand tegen de vlakte.

De bouw van de campus kost 41 miljoen euro. Na de zomer moeten de werkzaamheden starten.

Opsteker

 

SP-raadslid Popko Boerema liet weten dat het een 'geweldige opsteker' is voor Appingedam. Fractievoorzitter Iwan Poucki van Lokaal Belang Eemsdelta is ook erg blij: 'Dit biedt grote kansen voor onze kinderen.'

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/221301/Appingedam-geeft-groen-licht-voor-bouw-schoolcampus

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK