Terug naar site

Nieuw wapen en logo voor de nieuwe gemeente Eemsdelta onthuld

Foto: Gemeente Eemsdelta

· Algemeen

Er is een nieuw wapen en logo voor de nieuwe gemeente Eeemsdelta, dit werd onthuld tijdens de vergadering van de Raadsklankbordgroep (RKBG) Eemsdelta op woensdag 24 juni. De burgemeesters Koos Wiersma (Appingedam), Gerard Beukema (Delfzijl) en Hans Engels (Loppersum) onthulden in het gezelschap van de RKBG in de raadszaal van de gemeente Delfzijl het wapen en het logo.

Binnen het nieuwe wapen zijn onderdelen van de verschillende fusiegemeenten van de Eemsdelta te herkennen. ‘Op deze manier symboliseert het nieuwe wapen het krachtig samengaan van deze drie gemeenten’ aldus de voorzitter van de Stuurgroep Herindeling Gerard Beukema.

Het nieuw wapen Foto: Gemeente Eemsdelta

Naast het nieuwe wapen is er dus ook een nieuw logo voor de gemeente Eemsdelta gepresenteerd. Dit logo is voortgekomen uit een stemming onder 5.000 inwoners van de nieuwe gemeente. De inwoners hebben met een overduidelijke meerderheid van 67 procent gekozen voor het logo met de golvende balken. De blauwe balken staan voor het blauwe water, de groene voor het landschap. Daarnaast betekent de golvende vorm dat de inwoners in goede en slechte tijden de kop d’r veur houden. De rode kleur staat voor de woningen in de gemeente en de gemeentelijke organisatie.

Het nieuwe logo Foto: Gemeente Eemsdelta

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK