Terug naar site

Dagblad van het Noorden: Scholen nieuw Eemsdelta College houden eigen karakter

5-7-2020

APPINGEDAM - Een artist's impression laat zien hoe het Eemsdeltacollege in Appingedam er over drie jaar bij ligt.

Volgend jaar begint de bouw van de nieuwe onderwijscampus. Die komt op de plek van het gesloopte zorgcentrum Solwerd. Op de locatie is ruimte voor 1700 leerlingen van vier scholen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en Noorderpoort. De kosten zijn ruim 41 miljoen euro.

De scholen houden allemaal hun eigen sfeer. Elk schooltype, havo/vwo, (v) mbo en praktijkonderwijs heeft straks een eigen gebouw met een eigen ingang. Naast deze drie gebouwen zijn er nog drie gemeenschappelijke gebouwen: de Kunst en Sciencehal, de werkplaats voor technische opleidingen en het sportcomplex. Deze gebouwen zijn in de avonduren en in het weekend beschikbaar voor andere gebruikers.

Het gebied rondom de onderwijscampus moet volgens de plannenmakers uitgroeien tot een educatief landschap, maar ook een ruimte voor recreatie, sporten verschillende samenwerkingsvormen tussen de scholen, verenigingen en bedrijven uit de regio. Als de bouw volgens plan verloopt, opent de campus in het schooljaar 2022/2023 de deuren.

Wellicht gaat ook de gemeente Eems delta van de voorziening gebruik maken. Die moet op zoek naar een nieuwe bestuurslocatie, waar onder meer de gemeenteraad kan vergaderen. Volgens burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl is het vanzelfsprekend dat daarbij ook wordt gekeken naar de campus.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK