Terug naar site

Dagblad van het Noorden: Campus Eemsdeltacollege Appingedam: zes gebouwen rond centraal hart

24-01-2019

· Algemeen,In de media,Scholen,Bouw

Het nieuwe Eemsdeltacollege in Appingedam wordt ontworpen door De Unie Architecten. Zij zijn gekozen uit achttien ontwerpteams. Het definitieve ontwerp moet deze zomer klaar zijn en schooljaar 2021/2022 moet de campus in gebruik worden genomen.

Cleveringa Lyceum

De nieuwe school bestaat uit zes gebouwen. Een sporthal, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum (havo/vwo), een kunst-, cultuur- en sciencegebouw, het Theda Mansholt College (vmbo), Praktijkschool George Martens en een gebouw met alle praktijklokalen waar ook het Noorderpoort (mbo) in wordt gevestigd. Ze staan rond een centraal hart waarbij leerlingen en leraren zicht hebben op alle gebouwen en dat dient als ontmoetingsplek.

Eemsdeltacollege

De nieuwe school kost ongeveer 40 miljoen euro en dat wordt betaald door de gemeente en de NAM. Meerdere vestigingen van het Eemsdeltacollege moesten worden versterkt. Dat geld is uitgetrokken om nieuw te bouwen.

Het kunst- en cultuurgebouw en ook de sporthal kunnen door derden worden gebruikt. ,,Het moet een pand van de gemeenschap worden’’, zegt bestuurder John Wierenga. Dat geldt ook voor de omgeving die waarschijnlijk een parkachtig aanzien krijgt. De gemeente buigt zich over die inrichting.

School open in 2021

De Unie Architecten, samen met Felixx Landschapsarchitecten, Technion Adviseurs, Alferink van Schieveen Ingenieurs en Sip de Bildt Bouwkostenadvies zijn aan de slag met het definitieve ontwerp dat deze zomer klaar moet zijn. Daarna wordt het aanbesteed en medio 2020 kan de eerste schep de grond in. Als alles goed gaat, kunnen leerlingen er in augustus 2021 in.

De nieuwe school wordt gebouwd vlak naast de havo/vwo aan de Pastorielaan in Appingedam, tussen het Damsterdiep en de N360 aan de Solwerderweg. De verschillende scholen zijn nu verspreid over diverse locaties. Met de nieuwbouw komt er een campus.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK