Terug naar site

Dagblad van het Noorden: Bouw Eemsdelta Campus begint later 

· Bouw,In de media,Scholen

Niet dit jaar, maar begin volgend jaar gaan de eerste palen van de nieuwe Eemsdelta campus de grond in. Het project van 35 miljoen euro, moet in 2022 klaar zijn.

Directeur Klaas Reinders van Projectbureau nieuwbouw Onderwijscampus kan vanuit zijn kantoor het bouwterrein waar de nieuwe campus in de toekomst verrijst, precies zien. Het perceel wordt op dit moment bouwrijp gemaakt. Van de zusterflat in Solwerd die er ruim vijftig jaar stond, is alleen nog een hoopje puin over. Binnenkort begin het bouwbedrijf BAM Bouw en Techniek met het echte werk: het bouwen van de enorme campus.

Het was de bedoeling om november te beginnen met heien. Maar de voorbereidende werkzaamheden vergen dus meer tijd. Om de aanvoer van heipalen mogelijk te maken, worden lantaarnpalen verplaatst en verkeersborden verwijderd. Naar verwachting gaan de eerste palen in januari 2021 de grond in.

In de zes gebouwen, die in een soort stervorm gebouwd worden, huizen straks vier scholen met in totaal zo’n 1700 leerlingen: de George Martens School, het Theda Mansholt College, Noorderpoort, en het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum.

Daarnaast komt er een sportcentrum waar lokale sportverenigingen in de avonduren en weekenden welkom zijn, een ‘Kunst en Science’ gebouw waar tekenles gegeven wordt, maar ook andere clubs welk zijn en ‘De Werkplaats’ Waar technieklessen gegeven worden. Er komt een kleine sterrenkoepel op het terrein en de vijver wordt veranderd in een ‘ecologische zone’.

In het midden van ‘de ster’ is een ontmoetingsruimte met dakterras. Daar kunnen leerlingen en medewerkers overheen wandelen. In het midden hiervan bevindt zich een patio. De gebouwen hiervan zijn gasloos, er komen 2400 zonnepanelen op de daken en het terrein om de schoolgebouwen is voor iedereen toegankelijk. “Wie straks een balletje wil trappen in de pannakooi op zaterdag, mag dat gewoon.”

Die zes fonkelnieuwe gebouwen worden niet één voor één gebouwd weet Reinders. “Ze gaan werken in twee bouwstromen. Een noordelijke: het gebouw voor het Theda Mansholt College, de George Martens School en De Werkplaats. En een zuidelijke bouwstroom: het Kunst en Science gebouw, het Rudolp Pabus Cleveringa Lyceum en het sportcomplex. Daarom kunnen we ook zo snel. De verwachting is dat we in 2022 de campus in gebruik nemen.”

Origineel artikel: Dagblad van het Noorden 30 – 11 – 2020 door: Patriecia Kolthof.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK