• De Babbelbox: praat mee over de Eemsdelta Campus

  In samenwerking met STUDENT-labs

  Wat is de Babbelbox?

  In samenwerking met STUDENT-labs wordt er gewerkt aan diverse facetten van de nieuwe campus. Zoals de naam al zegt, werken binnen STUDENT-labs studenten van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen mee aan dit project. STUDENT-labs is een ijzersterke combinatie van jonge, creatieve talenten die gezamenlijk werken aan de campusontwikkeling en daarmee bijdragen aan de communicatie en bekendheid.

 • Hoe werkt de Babbelbox?

  Wat vindt u?

  Wij vinden het belangrijk om alle opmerkingen, vragen en onduidelijkheden van omwonenden in Appingedam en omgeving mee te nemen binnen de campusontwikkeling. Hiervoor zetten wij de Babbelbox in! De Babbelbox reist door Appingedam en omgeving, om in gesprek te komen met bewoners, leerlingen en andere betrokkenen. Zo zijn we bijvoorbeeld al langs geweest bij de Albert Heijn op het Overdiep, ASWA-Welzijn, het Theda Mansholt College en het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum. Enkele van de beelden die daar opgehaald zijn, ziet u in de eerste twee video's hieronder.

  We doen het samen

  De Babbelbox zal in de komende jaren vaker ingezet worden om een gesprek op gang te brengen en bekendheid te geven aan de campus. Zo zijn naast de scholieren en docenten ook andere toekomstige gebruikers van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan sporters en leden van culturele verenigingen. Het doel is om samen invulling te geven aan de campusontwikkeling zodat in de toekomst de hele regio van de parkachtige omgeving kan profiteren en genieten!

   

  Op basis van de opmerkingen die in de Babbelbox naar boven komen, worden informatieve video's gemaakt ter verduidelijking van het project. Zie bijvoorbeeld de derde video hieronder, waarin wij op bezoek zijn gegaan bij De Unie Architecten. Daarin vertelt de architect over het ontwerp en reageert hij op enkele opmerkingen en wensen van de huidige scholieren.

 • Video's van de Babbelbox

  STUDENT-labs bevraagt de omgeving Appingedam over de Eemsdelta Campus | Babbelbox #1

  De Babbelbox strijkt neer in de Albert Heijn, de ASWA-Welzijn, en het Theda Mansholt College. Wat vinden zij van de campusontwikkeling? Deze beelden zijn opgenomen in oktober 2019.

  STUDENT-labs bevraagt de omgeving Appingedam over de Eemsdelta Campus | Babbelbox #2

  Wat vinden de docenten en scholieren van de betrokken scholen van de campusontwikkeling? Deze beelden zijn opgenomen in oktober 2019.

  Op bezoek bij de Unie Architecten

  STUDENT-labs gaat op bezoek bij de Unie Architecten in Groningen. Het doel hiervan is om omwonenden, toekomstige scholieren en andere betrokkenen te informeren over het ontwerp van de campus.

  Alle berichten
  ×