• EEMSDELTA CAMPUS

  Een aardbevingsbestendige campus met volop kansen voor innovatie in het onderwijs. Bent u benieuwd naar de nieuwe Eemsdelta Campus?

 • De campus: centrum voor opleiding & ontspanning in de Eemsdelta

  De Eemsdelta Campus in Appingedam wordt een nieuwe, duurzame, energie-leverende en groene onderwijscampus. Daarnaast is het ontwerp aardbeving bestendig, hierdoor zal de campus bijdragen aan zowel een groene als veilige toekomst voor de regio. Het zal huisvesting gaan bieden aan ongeveer 1.700 leerlingen van vier scholen voor voortgezet onderwijs en mbo: George Martens School, Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, Theda Mansholt College en Noorderpoort.
   

  In de inrichting van de onderwijscampus behouden de verschillende scholen hun eigen sfeer, maar waar mogelijk worden onderwijsvoorzieningen samengebracht. Zo komen er gezamenlijke ruimten voor science, kunst en cultuur, evenals voor praktijklessen. Binnen de campus wordt gezocht naar samenwerkingsvormen tussen de scholen, verenigingen en bedrijven uit de regio. Daarmee biedt de Eemsdelta Campus een unieke combinatie van leren en werken.
   

  Naast de nieuwe schoolgebouwen komen er voorzieningen voor sport- en culturele verenigingen. De huidige schoolgebouwen in Delfzijl en Appingedam en de sporthal Eelwerd in Appingedam zullen worden gesloopt of krijgen een andere functie.

   

  De onderwijscampus is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Delfzijl en Appingedam, de Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta en Stichting Noorderpoort. Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta is verantwoordelijk voor de bouw en de exploitatie van de gebouwen.
   

  Rondom de campus

  De onderwijscampus komt op de plek van het voormalige Verpleeghuis Solwerd, waarvan de gebouwen recent gesloopt zijn. De gemeente Appingedam werkt tevens aan een nieuwe inrichting van het gebied rondom de Eemsdelta Campus. Dit zal worden ontwikkeld tot een voor de regio toegankelijk landschapspark voor cultuur, sport en recreatie.

 • Laatste nieuws over de Eemsdelta Campus

  Een overzicht van alle nieuwsberichten vindt u op de Nieuws-pagina.

  Al een kleine maand zijn de middelbare scholen in Noord-Nederland weer open. Leerlingen pakken...
  APPINGEDAM - Een artist's impression laat zien hoe het Eemsdeltacollege in Appingedam er over...
  Er is een nieuw wapen en logo voor de nieuwe gemeente Eeemsdelta, dit werd onthuld tijdens de...
  meer berichten
 • Wilt u op de hoogte blijven?

  Indien u op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen omtrent dit project, dan kunt u op onderstaande knop klikken die u naar de inschrijfpagina stuurt. Na inschrijving zult u een e-mail ontvangen wanneer wij een nieuwsbericht plaatsen op deze website.

  Of volg ons op social media:

  Facebook icon
  Instagram icon
  Alle berichten
  ×